به گزارش مهر، اين شماره از نشريه بخارا كه در 449 صفحه به چاپ رسيده است، حاوي مطالبي از قبيل "سيري در زندگي تاگور"، " انديشه و فلسفه تاگور" ، "فلسفه آموزش تاگور" ، "تاگور در ايران" ، "تاگور و سروده هايش"، "داستان هاي كوتاه تاگور" ، "تاگور نقاش" و ... به چشم مي خورد كه تصويري كامل و شرحي مفصل از زندگي ، انديشه ها و فعاليت هاي گوناگون ادبي، فكري و هنري " رابيندرانات تاگور " را ارائه كرده است.
تاگور كه دو بار در سال هاي 1311 و 1313 شمسي به ايران نيز سفر كرده است، در وهله نخست يك شاعر و هنرمند بود. شعر حماسي، درام، رمان و جستارهاي ادبي او تقريبا در تمامي سبك هاي ادبي به كمال رسيده بود. او همچنين آهنگسازي با استعداد به شمار مي رفت كه نبوغ حماسي اش را هم از راه موسيقي و آوازخواني و هم از طريق ادبيات به نمايش مي گذاشت. تاگور در سال هاي آخر عمر ، طراحي و نقاشي را نيز كشف كرد تا عاملي براي تزكيه روحش باشد.
مطرح ترين اثر تاگور كتاب شعر او با عنوان " گيتا نجالي " است كه تا كنون بارها تجديد چاپ شده و در نشريات و مجامع معتبر ادبي مورد بحث و بررسي قرار گرفته است. او صاحب هشت نمايشنامه نيز هست كه همگي به فارسي ترجمه شده و برخي از آنها اجرا شده است.
در بخشي از داستان " سنگ هاي گرسنه " نوشته تاگور (ترجمه روحي افسر) آمده است : "... آن روز همه چيز آرام بود. اتاق هاي تاريك به نظر حزن انگيز مي آمد. قلبم داشت از پشيماني مي تركيد، اما در آنجا جايي براي حرف زدن نبود تا آدم بتواند عذر خواهي كند. بهت زده در اتاق هاي تاريك پرسه زدم. دلم مي خواست سازي پيدا كنم و آوازي براي كسي بخوانم. مي خواندم، اي آتش، حشره اي كه مي خواست از تو فرار كند برگشته است تا بميرد. به او رحم كن، بال هايش را بسوزان، مچاله و خاكسترش كن. ناگهان دو قطره اشك از بالا روي پيشاني ام افتاد..."
"بخارا " (شماره 45) با بهاي 3000 تومان روانه پيشخوان شده است.
نظر شما